Hamnvik Sleddogs

Om Oss

Vi er en liten famile på 3 pluss 14 Alaska Husky trekkhunder.

Vi holder til på Nordhusveien i Bardu kommune

Espen Hamnvik

    Vokste opp i en liten bygd, Furuflaten i Nord-Troms.

    I 2001 begynte jeg som handler for vår lokale hundekjører Tom-Frode Johansen. Dette ble mitt første møte med trekkhunder, og jeg lærte mye på godt og vondt. Spesielt hvor vondt det kan være å bli dratt over stokk og stein etter et hundespann.

    Ble etterhvert såpass dreven at jeg fikk være med Tom-Frode å kjøre turistspann i Jukkasjärvi for Kenth Fjellborg som holder til i Poikkijärvi. Det hele endte med at Tom-Frode lånte hundene til Odd Kanstad slik at jeg kunne  jobbe med disse ut sesongen 2003 i Poikkjärvi.

    Dro tilbake til Poikkijärvi vinteren 2004, men ble da videresendt til Finland med sambygdning Daniel Larsen og Stefan Falter for å kjøre rundt i ring med turister. Vi var både i Rovaniemi og Levi, men i Levi på kennelen til Reijo Jääskeläinen traff jeg min livspartner Hertta-Riikka som ble min kone i 2008.

    Senere fikk jeg anledningen å være guide for to deltakere på Fjällräven Polar, et 30 mils løp for vanlige mennesker som gikk fra signaldalen i Troms til Jukkasjärvi i Sverige. Dette gjorde jeg to ganger til i April 2005 og 2006.

     I 2006 startet jeg mitt første ordentlige hundeløp femund 400, med hunder fra kennelen til Kenth. Jeg begynte å få problemer inn til femunsvika med lederhunder, men kom meg over til søvollen som nr 4. Derifra gikk det heller dårlig da jeg fikk 2 hunder i sleden på vei til Tynset og brøt i Tolga.

     Etterhvert bestemte jeg og Hertta at vi ønsket å starte med egne hunder. Så vi flyttet til innlandet i troms og endte opp i Bardu, jobber på G-Sport Bardu. Startet Finnmark 500 i 2008 med et unghundspann bestående av 7 unghunder på rett under 18 mnd og en leder på 2,5 år. Måtte bryte i Karasjok etter at min hovedleder ble skadet.

Hertta-Riikka Hamnvik

Sivert Osmo Joonathan Hamnvik

 

Født 11.Mai 2009.

Recent Videos

1468 views - 1 comment